Pech in Hakendover (én voor mij…)!

Gisteren was ik om 10:30 nog in het Hallerbos (nee niet voor de boshyacinten, al heb ik er wel al gezien) toen ik plots aan de jaarlijks beroemde paardenprocessie op Paasmaandag in Hakendover dacht. Het hoogtepunt is de spectaculaire paardengalop over de graanvelden op de Tiense berg met meer dan 300 paarden tegelijkertijd!! Net op tijd aangekomen kreeg ik een koude douche: wegens de weeromstandigheden en de bodemgesteldheid werd de processie ingekort en ging de paardengalop niet door…

Als je de velden bekeek kan ik de beslissing goed begrijpen…

hakendover-110.jpg

De paarden zagen er opperbest uit , maar de sfeer kon uiteraard beter. Wegens de hevige sneeuwbuien kon je amper foto’s nemen en bijgevolg keerde ik al snel huiswaards terug. Afspraak volgend jaar!

hakendover-111.jpg

Foto’s van het dorp en omgeving zie je hier

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

13 gedachten over “Pech in Hakendover (én voor mij…)!”

 1. Dat wordt meer ploegen dan galopperen op zo’n modderveld! Lijkt me een prachtig gezicht om die enorme paarden en dan 300 tegelijk te zien ronddenderen. Jammer, hopelijk volgend jaar meer geluk, zodat we van actiefoto’s kunnen genieten. Machtig gezicht die laatste foto, een van mijn lievelingsrassen wat paarden betreft.

 2. Toen ik gisterenavond in het nieuws de reportage zag dacht ik meteen aan U. Dat is nog eens een fotogeniek evenement en typisch Vlaamse traditie. Je was er dus blijkbaar aanwezig. Jammer dat het weer spelbreker was. Ik ging aanvankelijk naar de vissershulde gaan in Oostende (ook zo’n traditie) maar met het weertype ben ik niet eens aangezet. Volgend jaar beter.

 3. Net als hier rotweder, maar jij gaat er toch naartoe,staf manneke, en hebt toch nog enkele mooie foto’s.
  Ik ben zelfs niet tot voorbij de voordeur geweest, een flauw afkooksel van jou dus 😉

 4. Je verhaal doet mij een beetje denken aan de ballon meeting in Eeklo vorig jaar.
  Daar gingen we met een uitgebreide HFC-delegatie naar toe, de balons werden even gevuld, of toch sommige, en dan werd de meeting afgeblazen door het weer.
  Jammer, maar een Belgisch fenomeen, denk ik.

 5. Jammer, de paardengalop is anders heel spectaculair. Met veel stof dat opwaait en in tegenlicht geeft dat een wazige gouden gloed.
  Tja, Paasmaandag! Ik ben gewoon niet buiten gekomen!

 6. Je hebt tenminste de mooiste paarden kunnen fotograferen. Prachtig hé? Zulke prachtdieren. Heb je ook de twee pekzwarte friese paarden gezien? Schijnt ook iets speciaal te zijn. Volgend jaar gaan we zeker terug.

 7. Ik ben blij dat de grote meerderheid begrip heeft voor onze beslissing ‘niet de Tiense berg op te gaan’ waardoor de paardengalop niet kon doorgaan. Ondanks het noodscenario dat we helaas moesten toepassen was er heel veel volk in ons dorp. Ook de ruiters te paard en de aangespannen paarden waren talrijk vertegenwoordigd niettegenstaande er op hakendover.be ten onrechte vermeld stond dat de ruiters afgebeld werden. Integendeel, zij werden massaal aangemoedigd toch te komen en wij zijn hen erg dankbaar voor hun aanwezigheid. Wij kijken al hoopvol uit naar een zonnige paasmaandag in 2009.

  Bedankt voor je reactie, Mia! Ik kijk eveneens erg uit naar de editie 2009 !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: