Hogen Venen (eergisteren)

De meeste foto’s die ik eergisteren genomen heb ik de Hoge Venen waren in functie van een fotoproject waaraan ik reeds twee jaar werk. De resultaten daarvan worden hopelijk eind juni verwerkt in een nieuwe engelstalige website. Die foto’s kan ik nu dus niet tonen. In de plaats daarvan  enkele zwart-wit beelden die ik eveneens eergisteren genomen heb . Natuurbeelden en zwart-wit…het gaat volgens mij zelden samen, maar bij sneeuwlandschappen kan het wel mooi zijn.  Het weer was zeer wisselvallig en bij momenten dacht ik de volle laag te krijgen, maar toch is er geen vlokje sneeuw gevallen

Op vele plaatsen in de Hoge venen kan je de stille getuigen zien van de vele bos- en heidebranden die de streek regelmatig teisteren

08.jpg

06.jpg

011.jpg

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

25 gedachten over “Hogen Venen (eergisteren)”

 1. Koen, ik dacht dat de zwart/wit was afgelopen. Maar ik vind dat de foto’s erg goed zijn gelukt, is hier een bosbrand geweest of iets dergelijks.

 2. Is dit niet het gebied van Noir Flohay (voor de 1ste foto) ? Daar kan het ijskoud zijn hé.
  De 3de is net een schilderij, welke ook voldoed aan de fotografische regeltjes, deze vind ik top.

 3. mooi vooral de allerlaatste
  en ja van die lens dat is effectief “om de weubbekes” van te krijgen
  ik zit momenteel zonder camera en weet dat ik maandag naar zee ga om er iets speciaals te gaan zien !!! en dit zonder mijn camera das ……………..!!!!!!

 4. Heel mooi zwartwit. Aparte composities, waarin de voorgrond terecht een belangrijke rol speelt. Maar volgens mij gaan zwartwit en natuur wel mooi samen, hand in hand, maar dan wel vooral in de winter.

 5. goeiemorgen koen,
  schitterend om te zien, al zijn de branden dan wat minder:-(

  meestal door mensen die niet uitkijken met vuur,
  wat gaat er veel schoonheid verloren dan hé,
  jij hebt een heel stuk schoonheid terug weten te brengen koen,onder een witte lieve deken van sneeuw..

  ik moest gisteren aan je denken twee reeën staken mijn pad over en ik was voor het eerst in jaren mijn camera vergeten

  maak er een fijn weekend van hé
  groetjes
  klaproos

 6. Koen, ik ben met jou akkoord dat witzwart en natuur niet altijd samen gaan. Maar deze keer denk ik dat jouw (knappe!) foto’s niet zo’n sterke kracht zouden hebben in kleur. Vooral de eerste vind ik héél bijzonder!

 7. Tsjonge, wat indrukwekkend en mooi deze zwartwit foto’s.
  Hebben de branden toch nog wat moois opgeleverd. Alhoewel, ze zeggen dat het goed is voor de heide dat er regelmatig “de fik” in wordt gestoken. Dus..

 8. Ik kan je volgen als je zegt dat natuurfoto’s beter zijn in kleur. Maar hier zou kleur wellicht niet veel toegevoegd hebben, integendeel, ik denk dat ze veel sterker zijn in zw. Schitterende platen !

 9. Het is mooi om de Ardennen in de buurt te hebben, ondanks dat ik er bijna nooit te vinden ben. Fotoclubleden (F64 Eupen) die ik ken maken er dankbaar gebruik van. Een lid zit bijna elke dag op de ardennen te wachten tot hij ”de” foto kan maken. Het is hem al verschillende keren gelukt een machtige plaat te maken.

  Als fotoclub zijn we bezig een internetpagina te maken voor onszelf. Ik denk dat de man in kwestie het wel met je zou kunnen vinden. Jammergenoeg is hij duitstalig 😉 …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: