Doornik

Het detail van gisteren was een stukje van dit huizencomplex aan de voet van de kathedraal in Doornik. Eén van de mooiste Waalse steden waarvan opvallend vele huizen rode daken hebben. Daardoor doet het eerder denken aan een West-Vlaams stadje. Onderaan zie je de Grote Markt met rechts het belfort . De toren is te bezichtigen en het is van daaruit dat de bovenste twee foto’s genomen werden.

doornik-05.jpg

doornik-01.jpg

doornik-13.jpg

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

19 gedachten over “Doornik”

 1. Wauw deze zijn prachtig, unieke standpunten! Walloni¨is ook erg fotogeniek, doch door jou lens…
  Vanmorgen iets meer tijd en dus heb ik de reeks foto’s van Carnalval allemaal nog eens bekeken, ze zijn in een woord: “schitterend”

 2. Mooi zo’n overzichtsfoto vanaf zo’n hoog standpunt. Fotogenieke stad met veel
  monumentale panden zo te zien. De rode daken springen goed in het oog op de
  tweede foto, ziet er heel kleurrijk uit.

 3. Mooie foto’s Koen. Op deze manier leer ik als Hollander een mooi stukje België kennen.
  Ik vind dat je met name de laatste foto vanuit een heel mooi standpunt hebt genomen en een prachtig overzicht geeft van de markt met alle gebouwen er omheen.
  gr.
  Ton

 4. Die klim naar de toren lijkt alvast de moeite waard Koen.
  Doornik,een stad waar ik ook nog niet ben geweest,we zullen er
  nog veel mogen doen in de toekomst.
  Dit doet me denken aan een leesboekje van vroeger,eentje dat trouwens
  nog van m’n vader en zijn broer was geweest:”Door en Nik van Doornik”.
  Beetje jeugdsentiment kan geen kwaad hé.

 5. Een hele mooie, die eerste foto vanuit de toren. Fijne kleuren ook dat grijs en rood met nog een beetje blauw in de huizen en dat gekke torentje in het midden. Ik zou eens meer op stap moeten in al die mooie dorpen en stadjes als ik jouw foto’s zie.
  Trouwens die mislukte foto van die koe en die reiger is juist heel goed. Inderdaad vanwege de actie die erin zit. De hoogharte reiger en de goeige koe!! Heel mooi die twee.

  Vind je het trouwens goed als ik een link naar jouw pagina op mijn blog zet. Dan kan ik makkelijker eens langs komen kijken naar nieuwe foto’s.

 6. Inderdaad Koen, licht en kleuren, daar kan ik niet zonder. En niet alleen in mijn foto’s, maar dat zal je al wel begrepen hebben.
  Je laatste foto, aan de linkerkant, daar heb ik enkele jaren geleden eens op een terrasje gezeten, nadat ik eerst de boekenwinkel was binnengewipt en met een boek over de Provence buitenkwam.
  Je maakt de opmerking dat je bij goed weer enkel buiten fotografeert. Hier heb ik toch een andere mening over. Als de zon schijnt dan kan je binnen soms zo’n geweldig mooie lichtinval krijgen, hetgeen vaak een paar foto’s waard is. Maar ja, ik begrijp je wel, wij doen dit voor de lol, voor jou is het je kostwinning. Wij mogen fotograferen, jij moet!

 7. @ Martine, Je heb groot gelijk met die mooie lichtinval die je soms ziet in binnenruimtes !
  Als ik dat zie en ik heb er de tijd voor, dan ga ik daar wel van profiteren natuurlijk. Maar zoals je zelf al zegt, het is mijn beroep en dan moet ik een keuze maken. Mijn klanten willen voornamelijk herkenbare toeristisch getinte beelden, vandaar.

 8. Alweer drie pareltjes. Telkens weer een mooie beeldopbouw en wel doordachte composities. Ook de belichting is, ondanks het felle zonnetje, weer heel goed gebalanceerd.
  Vooral de derde foto vind ik bijzonder leerrijk, een heel goed standpunt heb je daar gekozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: