Meer foto’s uit Wallonië !

Mijn blog bestaat nu ongeveer twee maanden en onlangs kwam ik tot de vaststelling dat ik nog geen foto’s getoond heb uit Wallonië. Toeval ! Moet ik wel dringend iets aan doen natuurlijk indien ik de naam ‘fotogeniek België’ een beetje wil respecteren.

Laat ik alvast beginnen! Dit torentje heb ik gefotografeerd vanuit het belfort van een bijzonder mooie Waalse stad en daarmee heb ik uiteraard al héél veel gezegd! Benieuwd of iemand dit weet staan…

doornik-14.jpg

Duizenden foto’s uit Wallonië vind je hier

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

18 gedachten over “Meer foto’s uit Wallonië !

 1. @ Luis, ik dacht direct te antwoorden: en Luik, Aarlen, Soignies, Hoei…? Maar ik vergat mijn eigen hint, de belforts! Goed gezien en een kenner aan de lijn!
  @ Robbie, er zijn meerdere belforts in Belgie en allemaal beschermd door…UNESCO! Werelderfgoed dus.

 2. Dag Koen,
  Alhoewel ik dichtbij de Belgische grens (in de Nederlandse Kempen, het dorpje Hapert) geboren ben (ruim een halve eeuw geleden) kan ik helaas niet zeggen waar dit torentje staat. Ik ben benieuwd naar het antwoord.
  gr.
  Ton

  p.s. Ik woon intussen al ruim 40 jaar in Nuland, een dorp ten ooste van ‘s-Hertogenbosch.

 3. Hallo Koen,
  In Belgie ook zonnige dagen dit weekend? Mooie foto’s heeft u hier geaakt van Wallonie, prachtige’stalen?’ toren, binnenkort zal ik wat foto’s van de zomerse natuur in Holland tonen, een goede week gewenst! :0) Groeten van JoAnn Nederland

 4. Mijn eerste idee was Tongeren. Omdat “belfort” me aan vlaanderen doet denken en een waalse stad die in vlaanderen ligt is Tongeren. Goed gegokt (of geredeneerd) van me!
  Hoe was het in de kruidtuin vandaag?

 5. Doornik! Hihi … zou maar een ander systeem gaan verzinnen om je foto’s op te slaan 🙂 Een mooie foto vanaf een leuk standpunt! Er zit een kapitaal aan koper in verwerkt zo te zien.

 6. @ koen: Ik ben geen kenners van belforts hoor gewoon gelezen op wikipedia en welke waals torens beschermd zijn door UNESCO. Ik heb er wel aan grootdeel gezien en beklommen omdat ik geen hoogte vrees heb en graag vergezichten zie. Beklommen torens Rijsel, Brugge, Menen (hometown) (de mooiste dus)Lomme, Kortrijk en veurne.

 7. ajb, man, je blog is nog piepjong hé. je hebt nog tijd zat en ik zal je zeker niet van racisme beschuldigen. Jouw jongste contri doet mij alleen maar denken dat ik ook nog eens naar Doornik moet.
  Vind ik schitterend aan jouw blog hoor: ik ontdek stukken van mijn eigen land da’k eigenlijk nog niet zo goed ken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: