Vandaag: carnaval in Aalst

Hierbij per hoge uitzondering twee oudere beelden die ik genomen heb op het carnaval van Aalst. Elk jaar erger ik mij aan de avondreportages op de televisie waarin men het steeds alleen maar heeft over de satirische politiekgerelateerde carnavalsgroepen. Uiteraard is het carnaval van Aalst juist daarom zo gekend, maar elk jaar zitten er tussen de meer dan 100 groepen ook echte artistieke uitschieters waaraan men helemaal geen aandacht schenkt.

karnaval-01.jpg

karnaval-02.jpg

Ik ben er nog niet uit of ik straks ga kijken (en fotograferen). Hangt een beetje af van de weersomstandigheden. Bij mooi weer kan je foto’s trekken zoals hierboven (tele). Bij slecht weer ben je bijna verplicht om met flits te werken en moet je eerder met groothoeklenzen werken ( zie foto’s van gisteren) Eigenlijk ben ik helemaal geen carnavalliefhebber, maar je kan er niet omheen…het is en blijft een uiterst fotogeniek onderwerp! Voor alle fotografen die eens het terrein van de straatfotogafie willen betreden, maar zich steeds geremd voelden is het carnaval een uitgelezen kans. Hier moét je fotograferen! Erger, hier wordt het als een belediging beschouwd wanneer je niet fotografeert!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

18 gedachten over “Vandaag: carnaval in Aalst”

 1. Mooi deze foto’s, vooral de eerste.
  Idd zitten er vaak echt hele mooie mensen bij, mooi verkleed.
  Zeker de moeite om er heen te gaan, hier in het noorden doen ze weinig of niks aan carnaval, dus ook niks te fotograferen.
  Met slecht weer zijn de plaatsjes en de sfeer vaak beduidend minder.
  Maar denk dat het weer wel mee viel vandaag, dus misschien ben je wel geweest.
  Het zal me benieuwen.
  Gezellige avond en groetjes

 2. Heel mooi hoor, ik hou wel van die evenementenfoto’s.
  Vandaag ben ik naar Lissewege geweest (met jouw foto’s wat in het achterhoofd).
  Jammer genoeg geen volledige vrijheid gehad (dochtertje en echtgenote mee dus kun je niet telkens blijven wachten op de ideale situaties). Nu, we zien wat wat er uit komt maar ik verwacht er niet veel van.

 3. Hey Koen,
  prachtige fotografie heeft u hier gemaakt, welliswaar wat ‘eerder’ gemaakt in Aalst, de carnaval narren van NAARDEN hebben ook carnaval gevierd met enorme mooi versierde praalwagens, helaas was ik te laat en kon ik niet dichtbij de wagens komen, ook niet met de tele… ( tele van 70-400 x 1-1/2) Jammer.

  Het “blauwe” wat u op de foto zag (natuur met bomen en blauwe achtergrond) was optrekkende mist en doordat de foto in een bos is gemaakt zijn de kleuren (door de digitale camera “ogen’) blauw geworden, Ik heb niets aan de foto gedaan, dus het us een orginele foto. ook de “wolken” van vrijdag heb ik niet bewerkt met fotoshop, ( wat een blogkijker vroeg) ik vermeld er altijd bij als ik dat doe…

  Dankuwel dat u mijn blog bezoekt, uw blog is voor mij tevens zeer inspirerend als fotografe, ik bezoek uw blog met groot creatief plezier, en dat bedoel ik positief!

  JoAnn NEDERLAND
  ( http://www.joannwalraven.blogspot.com)

 4. Je hebt gelijk. Bij carnaval moet je wel fotografern. Of je wilt of niet.
  Hier ga ik graag naar de Brabantse Dag in Heeze. Die is altijd eind augustus. Dat is ook zeer de moeite waard als je een camera hebt.
  De portretten hierboven zijn zeer mooi.

  Houdoe

 5. Geweldig foto’s, vooral de eerste groep heeft er werk van gemaakt en is door jou schitterende op de foto gezet! Ik ben ook geen carnavalsfan, maar zo’n optocht is
  altijd het bekijken waard als het weer tenminste meewerkt.

 6. Mooi zeg!…carnaval zorgt voor kleurrijke foto’s… dat mag zeker niet ontbreken in een fotogeniek België.
  Ben je er dit jaar ook geraakt? ‘k heb in ’t journaal gezien dat er interessante koppen te fotograferen waren…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: