Elsene (7, slot)

matonge-03.jpg

matonge-01.jpg

matonge-04.jpg

kapsalon.jpg

De Matongewijk, of klein Kongo. Een kleurrijke wijk met heel veel inwoners uit Kongo

De drie bovenste beelden zijn de enige foto’s dat me nog resten van alle beelden uit die wijk.( zie bericht van deze ochtend) Mogelijk waren het er niet zoveel meer, dat zal ik nooit weten. Dinsdag ben ik daar nog eens langs geweest om enkele plaatsen opnieuw te fotograferen, maar één en ander liep verkeerd (meer daarover morgen !) De vierde foto heb ik die dag genomen in een grote pruikenwinkel, typisch voor die wijk die krioelt van de kapperszaken.

Voor diegenen die door de serie zin hebben om Elsene te bezoeken kan ik alvast wel zeggen dat ze momenteel werken uitvoeren op het Flageyplein (was toen ook al zo) én dat het bij uitstek een gemeente is die je moet bezoeken bij mooi weer!! ik ben dinsdag nog eens langs geweest en kon zelf amper geloven dat ik daar al die foto’s genomen heb. Uiteindelijk geven dergelijke beelden nooit een echt realistisch beeld van de werkelijkheid en zie je via een reportage steeds een  miniem en daarenboven geselecteerd gedeelte van wat men wil tonen van Elsene. Maar ik hou bijzonder veel van de diversiteit die je daar kunt aantreffen. Van het rustige Ter Kameren via de prachtige vijvers naar de kleurrijke ((in de zomer!) Matongewijk. Vervelen zul je u daar nooit als fotograaf!

Nieuw! facebookpagina Fotogeniek Vlaanderen: Klik op ‘dit is leuk’ en blijf op de hoogte van fotogenieke plaatsen en evenementen!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

13 gedachten over “Elsene (7, slot)”

 1. Koen dat gebeurt ons allemaal wel eens denk ik.
  Maar deze foto’s mogen er zijn hoor.
  Vooral de 2e en 3e foto mogen er zijn. Je waant je toch niet echt in West-Europa maar op een heel ander werelddeel. Maak er een fijn weekend van.

  Houdoe

 2. Ik heb genoten van je serie straatfotografie en kan me nu wel indenken wat je allemaal kwijt bent geraakt aan prachtige beelden. Hopelijk kun je te zijner tijd een vervangende serie schieten.

 3. prachtige foto’s… ik heb een vraag: zou u het erg vinden, moest ik 1 gebruiken als ‘smaakmaker’, op mijn website? Ik bied diverse themawandelingen in Brussel aan, waaronder ook de matongéwijk. Uiteraard wordt uw naam als fotograaf vermeld. Wilt u hierop antwoorden, aub?
  Mijn gidsenorganisatie is een kleine vzw. Ik wil ook wel iets betalen, maar zoals reeds vermeld ‘we zijn niet rijk’. Dank voor reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: