Elsene (4)

Gezellig keuvelen over van alles en nog wat. 

flakey-09.jpg

En toen viel het gesprek stil…

ijscream.jpg

De bovenste foto zullen sommigen reeds gezien hebben, maar de tweede foto is ook één van de beelden die ik uit mijn rawarchief haalde om deze reeks samen te stellen. Had ik dus niet voorzien om ooit te gebruiken, waarschijnlijk omdat ik mij stoorde aan de auto’s. Maar kijk ja, we zitten hier in ’t stad hé. Ik heb een kleine bewerking toegepast ( de auto’s wat onscherper gemaakt) zodat het beeld iets rustiger wordt en de aandacht naar het groepje gaat.

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

12 gedachten over “Elsene (4)

 1. Haha … mannen hé. Het grappigst is nog de (ontbrekende) reactie van die linkse 😉
  Met tele kan je zo’n tafereeltjes mooi vastleggen. Ik herinner me iets soortgelijks bij Timfreh. Toch blijf ik vasthouden aan breedhoek voor straatfoto’s. Ik wil de mensen bijna kunnen aanraken én oogcontact proberen maken.

 2. @ Karina: Breedhoekfoto’s trek ik ook wel graag, maar soms moet je kiezen. ’t zijn twee totaal verschillende manieren van fotograferen. Vroeger deed ik beiden tegelijkertijd en liep ik met twee camera’s rond mijn nek. Het nadeel is dat je dan écht opvalt (“waarom loopt ie nu met twee camera’s”?) en dat is niet de bedoeling 🙂 Het voordeel is dat je dan wel heel veel kansen kunt benutten zoals o.a.dit tafereel ( wel niet echt een tele hier). Dé grote moeilijkheid bij teleopnames blijft de scherpte natuurlijk en da’s zo’n leuk gegeven bij groothoek: van de scherpte moet ge u dan bijna niks meer aantrekken en je kan heel vlug reageren. Tegenwoordig wissel ik regelmatig van camera (mijn nek kan geen twee camera’s meer verdragen en het fotografeert rustiger…) Later op de dag heb ik ook nog groothoekfoto’s genomen in Elsene. Dus blijven volgen!!

 3. Geweldige foto’s! En waarover zou het gesprek daarna zijn gegaan?! 🙂 Het leuke bij deze foto is ook nog eens het totale gebrek aan reactie bij de meneer met de blote benen 🙂

 4. Ik was er een paar dagen niet, dus ik heb nu heerlijk zitten genieten van de gehele reeks Elsene. Prachtige foto’s, die een hele mooie inderuk geven van het leven aldaar. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 5. Koen, bedankt voor de uitleg. Helaas heb ik geen digitaal toestel waar ik een dergelijke lens kan op zetten. Daarvoor zou ik een analoog uit de kast moeten halen. En door nek- en rugproblemen heb ik tegenwoordig niet veel zin om met dat gewicht rond te zeulen. Voorlopig is het behelpen met mijn canon A630.

 6. Om dit soort momenten te vangen moet je wel eens wat “vuil” in de achtergrond op de koop toenemen. Altijd beter als de foto dan maar niet maken.
  Grappige serie

 7. Zelfs met de auto’s is het beoogde effect niet te missen.
  Is een beeeld die stilaan zeldzaam wordt, mensen die staan te kletsen over koetjes en kalfjes, … en ja over dit ook,.. mooi toch.

 8. Grappig de tweede foto…De auto storen niet hoor, zonder had mooier geweest.
  Dat het meisje ook dwars door het groepje loopt…..Hahha
  Mooie foto´s heerlijk om zo naar mensen te kijkens.
  Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: