15 gedachten over “Elsene (3)”

 1. Je hebt het levendige karakter van het plein goed in beeld gebracht. Vooral door mensen van verschillende leeftijden en culturen te pakken.

 2. Ik houd heel erg van dit soort fotografie, maar durf het nog niet altijd aan. Op de een of andere manier moet ik nog over die drempel heen zien te komen 😉 en ze zien me ook altijd als ik net afdruk!! Veel leuker zoals hier als ze je niet in de gaten hebben, dat maakt het veel spannender. Vind die mevrouw zo leuk met dat hoedje of is het haar echte haar, een kunstwerk! De smeltkroes van culturen heb je goed neergezet in je serie.

 3. Alhoewel de foto’s op zich mooi zijn (2 + 3 hebben mijn voorkeur) is het als serie zoals je ze hier geplaatst hebt ook wel erg mooi om te zien. Het nodigt uit hier ook eens in een ander jaargetijde foto’s te maken.

 4. Er is niks leuker dan mensen kijken, mag dat heel graag doen vanaf een terrras, maar fotograferen durf ik eigenlijk niet goed.
  Misschien toch een doen de komende zomer.
  Mooie sfeervolle serie, iedereen lekker met zijn eigen dingetjes bezig !!!
  Gezellige avond en groetjes.

 5. Mensen fotograferen vind ik ook altijd moeilijk. Als je toestemming vraagt, dan gaan ze poseren en dat is de bedoeling niet. Vraag je niets, dan kan het genant worden, dan voel ik me soms als een voyeur. Hoe pak je dat dan aan?

 6. Prachtige straatfotografie Koen!

  En allemaal op 1 locatie! Dan kan idd soms heel leuk zijn, als je een ganse reeks goeie foto’s maakt zonder veel te moeten verplaatsen.

  Volgende zomer ga ik eens experimenteren met een ganse namiddag op een terrasje zitten en van daar de voorbijgangers vast te leggen 🙂

 7. Aha, het Flageyplein. Was daar niet ook ooit eens een radiostation? Enfin, het had te maken met radio. Ik kan me wel nog herinneren dat daar vroeger een terminushalte was voor de tram.

  Een jaar of 5 geleden hebben ze de boel daar heringericht. Ziet er toch mooi uit op het eerste gezicht 🙂 !

  En natuurlijk: Mooie foto’s!

 8. @ Martine: De meeste foto’s heb ik met een 100-300mm genomen (daarom niet allemaal op volle tele!) en dan kun je toch vrij discreet te werk gaan én toch vlakbij komen 🙂 Zoal ik al zei hadden op den duur sommigen op het pleintje wel in de gaten dat er iemand stond te fotograferen, maar niemand stoorde er zich aan. Integendeel af en toe een glimlach. Wanneer iemand met een vragende blik keek ging ik er meestal een babbeltje mee slaan en leg ik uit waarom ik foto’s maak.
  Het hangt natuurlijk soms af van de plaats en de atmosfeer. Gisteren had ik iets totaal anders voor in Brussel, maar daar vertel ik later in de reeks wel iets over.
  Wat ik ook soms wel doe is fotograferen met een super groothoek (12-24mm) Dat is een totaal andere vorm van fotograferen en ook wel leuk. Binnenkort toon ik er daar ook enkele van.

 9. Ik vind vooral de eerste foto erg mooi vanwege de verschillen tussen ‘oud en nieuw’.
  De oudere man op de voorgrond zit in een boek te lezen en de jongere vrouw daarachter zit een tekstberichtje te lezen (tenminste daar lijkt het op) van haar mobieltje. Een zeer geslaagde foto.
  Maar de hele serie van Elsene is meer dan geslaagd.
  De eerste ‘aflevering’ is wel de mooiste tot nog toe, vind ik persoonlijk.

  Houdoe

 10. Hi Koen,
  Schitterende fotografie van mensen, dat is myn favoriete onderwerp, helaas durf ik niet op de blog mensen (die ik ken) te plaatsen, ivm portretrechten. Maar als ik een tentoonstelling heb, dan altijd van gezichten van mens of dier.

  Zie mijn “natuur-gezichten” afgelopen weekend heb ik een serie geplaats in een slideshow. Hopenlijk tot ziens, Ik heb uw reakties gemist,

  Groeten JoAnn uit Holland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: