Een dramatische perzike(vlinder)historie (2)

09.jpg

Allereerst ga ik jullie moeten teleurstellen. De titel is feitelijk een beetje misplaatst. Eigenlijk moet er staan: een dramatische perzikehistorie. Echter een vlinderhistorie klonk iets beter. Maar laat ik dus verder gaan… Enkele dagen later begonnen de perziken te gisten en kwamen er van overal wespen en bijen aangevlogen die net als de vlinders gulzig van het perzikesap dronken… Bloemetjes? Nee, daar hadden ze geen interesse meer voor. Hier zie je de gehakkelde aurelia die met vleugels gesloten niet erg kleurrijk is.

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

8 gedachten over “Een dramatische perzike(vlinder)historie (2)”

  1. Ah, de vlinder is er dus zonder kleerscheuren vanaf gekomen! Zo’n perzik is luilekkerland, hoeven ze niet steeds van bloemetje naar bloemetje te vliegen. Zijn ze niet ladderzat uit die boom gevallen? Gebeurt hier met de vliegende honden (grote vleermuizen) die zich zo te goed doen aan gistend fruit, dat ze dronken afstorten ;). Nooit gezien, maar heb er diverse verhalen over gehoord, dus ’t zal wel waar zijn.

  2. Als ik Monique haar reactie lees, had het dus toch nog wel heel dramatisch af kunnen lopen met een dronken vlinder die zich te pletter vloog, maar jij was al weer gevlogen en heb dat dus niet waar kunnen nemen. Volgende keer rustig blijven zitten wachten tot die dronken vlinder wegwaggelt :-))

  3. @ Callemie, Robbie,Serews: De beestjes op de foto zijn feitelijk bijen en die zijn niet agressief. De wespen waren veel minder talrijk en da’s een beetje raar want meestal zijn het inderdaad de wespen die op zoet fruit af komen. Al bij al heeft de fotosessie mij toch één steek in mijn voet opgeleverd (ik liep met sandalen)
    Nu was het soms wél akelig want ik stond constant met mijn hoofd tussen de vruchten in het gezelschap van tientallen zoemende bijen ( en dus gelukkig amper wespen…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: