Kanne (Limburg)

kanne-62.jpg

We gaan in mijn dorpenreeks vandaag verder met het Limburgse Kanne die volgens mij echt wel terecht bij de 15 mooiste dorpen van Vlaanderen hoort. Overigens heb ik mij voorgenomen om voortaan de dorpen in die reeks voor te stellen met meerdere foto’s in plaats van twee of drie.  Kanne is een dorp waarvoor je echt de tijd moet nemen om het te ontdekken. De eerste keer was ik er maar voor een tweetal uurtjes en was ik helemaal niet onder de indruk. De tweede keer nam ik rustig de tijd om het dorp te bezoeken en werd ik echt gecharmeerd door enkele toeristiche troeven van formaat.

kanne-10.jpg

kanne-46.jpg

kanne-48.jpg

Je hebt uiteraard de mergelgrotten die je kan bezoeken en waarin champignons gekweekt worden en ook het grottenbier rijpt ( kan je trouwens ter plaatse degusteren !)Talrijke woningen zijn uit mergelsteen opgebouwd en geven hier en daar een provencaals uitzicht aan het dorp.

kanne-52.jpg

kanne-49.jpg

kanne-33.jpg

Ook bepaald indrukwekkend is het Albertkanaal die het relief helemaal doorklieft en toch wel een stuk van het landschap in positieve zin domineert.

kanne-44.jpg

Verrassend vond ik ook het weggetje vlak bij de ingang van de grotten die zich met 7 haarspeldbochten helemaal naar boven slingert. Met een héle grote verbeeldingskracht kan je je hier als wielrenner even op Alpe d’ huez wanen ;-)

Ook de ligging van het dorp in uniek. Het ligt helemaal in het uiterste zuid-oosten van Vlaanderen pal tegen Nederland en Wallonië. Bezoek ook eens het net over de grens gelegen kasteel ‘Neercanne’ met z’n prachtige wijngaard en mooi uitzicht over het dorp!

kanne-06.jpg

Meer foto’s van Kanne vind je hier

Meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

24 gedachten over “Kanne (Limburg)

 1. ’t ziet er inderdaad een prachtig dorp uit…
  of misleid je ons gewoon met die mooie foto’s (grapje), je weet immers steeds wel de mooiste plekjes te kiezen.
  Heerlijk, het lijkt wel Vlaanderen Vakantie Land!

 2. Nou dat is een erg mooi dorp zeker! Leuk dat je er wat meer foto’s bij doet dan kan krijg je een wat betere indruk! Ik vind het mooi om te zien hoe het oude en het nieuwe bij elkaar komen (manier van bouwen, huizen vs brug)

 3. Door die reeks van jou krijg ik zo zin om ons Belgenlandje te doorkruisen. Prachtig en door de personen in beeld te nemen benadruk je het toerisme. Ikzelf ben eerder geneigd om steeds te wachten tot iedereen uit beeld is maar door deze foto’s begin ik aan het tegendeel te denken.

 4. Ben ooit één keerin Kanne geweest, lang geleden, om de kinderen van hun chirokamp af te halen. Het dorp maakte toen indruk op me maar er was geen tijd om het rustig te bekijken. “k Zet het meteen op mijn lijstje!
  Vanmiddag ben ik even de stad in gegaan, op zoek naar “iets”. Ver ben ik niet geraakt, amper vier straten. Als je je ogen open trekt dan is er onmoemelijk veel te zien. Nog maar de staat van de Sluisstraat was al een fotoreeks waard! De fiets aan het Erasmuspad is nu vervangen door de resten van een kinderwagen.

 5. wat een lieflijk dorpje en
  het haventje is mooi kleurrijk.
  Omdat ik bij de polders woon,
  vind ik het glooiend landschap er mooi.
  De foto van de brug heeft een hele mooi lijn.

 6. leuk zien die kleine dorpjes eruit, vind de eerste foto al zoveel sfeer geven.
  idd gaan we vaak snel er doorheen en letten niet op de details.
  Ik ken het dorpje net,maar ben benieuwd welke dorpjes we nog meer te zien krijgen, leuk.
  Groeten.

 7. Koen wat een prachtig dorpje laat je ons weer zien.
  Nederland en België (lees Vlaanderen) zijn prachtige landen om eens te doorkruisen.

  Houdoe

 8. Geweldig gezellig dorpje en je weet het altijd weer zo mooi op de
  foto te zetten, je bent echt een topper in componeren!
  Vind de tweede een plaatje en die champignonkwekerij
  staat ook prachtig op de foto.

 9. Prachtige reeks.
  Daar moet ik eens naartoe als ik weer eens in Maastricht ben.
  Mijn Schoonmoeder woonde in Maastricht aan de Kannerweg. is een kwestie van doorrijden denk ik.

 10. Vanaf station in Maastricht een mooie wandeling naar Kanne. Kanne zelf een mooi leuk dorpje. Verder gewandeld langs Albertkanaal richting Vroenhoven en vandaar weer terug naar Maastricht. Men denkt bij het wandelen midden in de Alpen te bevinden. Ga ook even naar het fort Eben-Emael in Wallonië. Een half uur wandelen van Kanne gelegen. De foto’s herinneren me weer aan deze wandeling in oktober 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: