De Haan

de-haan-18.jpg

de-haan-13.jpg

de-haan50.jpg

In de reeks ‘ de 15 mooiste dorpen van Vlaanderen’  dit keer het prachtige De Haan

Een absolute aanrader voor alle liefhebbers van de Belle Epoque!! We mogen ons gelukkig prijzen dat er in dit dorp nog veel gebouwen  het massatoerisme en het daarmee gepaarde hoogbouwcultuur hebben doorstaan. Je kan hier echte pareltjes van woningen bewonderen en het loont echt de moeite om eens door het dorp te kuieren op zoek naar leuke geveldetails. Een tip voor treinreizigers: neem eens de kusttram van Oostende naar De Haan. Vanaf het uiterst pittoreske stationnetje kan je dan rustig naar de dijk wandelen en uw ogen de kost geven.

Update 28 maart 08:

de-haan-03.jpg

de-haan-10.jpg

de-haan-42.jpg

Meer foto’s van De Haan vind je hier

Meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

25 gedachten over “De Haan”

 1. De Haan ligt hier vlakbij (buurgemeente van Bredene) en is inderdaad qua architectuur een der mooiste badsteden. Je foto’s tonen weer de aandacht voor compositie, licht en sterke punten. In augustus is er jaarlijks “Trammelant” waarbij De Haan helemaal ondergedompeld wordt in de Belle Epoqua stijl (klederdracht, oldtimers, toneel enz…) Echt een aanrader voor fotoliefhebbers.

 2. @ Xray, Bedankt voor deze supertip!! Daarvoor doen we ‘t, hé? Elkaar wat bruikbare tips geven.
  De Haan is inderdaad prachtig en ’t is bijna doodzonde om hier maar 3 foto’s te tonen. Het stationnetje, gemeentehuis, de vele ‘belle epoque’ hotels…had ik ook kunnen tonen, maar dan is de 50mb (gratis limiet bij wordpress) vlug bereikt.

 3. Prachtig. Ik ben tijdens de laatste Beaufort ook van Knokke naar De Haan gegaan met de kusttram.
  Inderdaad een prachtig stadje.

 4. Drie foto’s is inderdaad veel te weinig voor dit fotogenieke stadje! Prachtig, daar kun je heel wat uurtjes foto’s maken. De kleuren en diepte (in de eerste twee foto’s) is weer heel mooi. Knap dat je zo’n veelheid aan informatie zo in de compo kunt verwerken, bij mij wordt dat al snel een puinhoop 😉 Ik loop trouwens altijd met het hoofd in mijn nek door straten, want daar boven is zoveel moois te zien!

 5. Die twee van 27 dec… dat is wat ik noem “leven als God in Frankrijk”.

  In De Haan ben ik ooit wel eens geweest, zonde eigenlijk dat ik er niet meer terug naar toe gegaan ben want het is inderdaad de moeite waard. Goeie tip voor een volgende uitstap.

 6. @ NYKLYN: waar wacht je op!! Het traject van de kusttram is met 67 km naar ’t schijnt de langste van de wereld! Straatfotografen,zoals ik hier bij ’t bloggen al een paar heb leren kennen, zouden zich hier echt kunnen uitleven! Wordt vervolgd?

 7. Hmmm ik weet het niet hoor. ”Badsteden” als Zeebrugge en Duinkerke liggen me meer 😛 !

  Maar waarom een bezoek aan de Haan, als dorpjes als ”Houthave”, ”Zuienkerke”,”Meetkerke” en ”Lissewege” op handbereik liggen?

  Qua tips daar: Alle dorpjes IN de driehoeken van Oostende-Brugge-Blankenberge en Brugge-Knokke-Blankenberge zijn een aanrader. Zolang het maar niet de badsteden zijn (in het kader van fotogeniek Vlaanderen/Belgie)…

 8. @ Timfreh: De foto’s van De Haan behoren tot een reeks die ik gemaakt heb over de ’15 mooiste dorpen in Vlaanderen’ Ik vond dat een mooi thema om rond te werken. Ik heb elk dorp één, sommigen twee keer bezocht. Het is niet mijn persoonlijke top 15, maar die van ‘Vlaanderen- Vakantieland’ in samenwerking met Lannoo en de vrt (door publieksstemming) In mei wordt daaruit het mooiste dorp verkozen. meer info: http://www.vlaanderen-vakantieland.be/hetmooistedorp

  Fotogeniek Belgie zie ik breed hoor… 10 jarenproject 🙂 Er zijn vele dorpjes, stadjes, natuurgebieden,enz fotogeniek, maar gun me de tijd hé. Ik kan ook niet alles in één keer tonen op mijn blog 🙂 en heb nog héééééél veel te fotograferen in Belgie en da’s maar goed ook

  Nu is het een waarheid als een koe: de mooiste dorpen in vlaanderen vind je inderdaad op de plaatsen die je aangeeft en zelfs ruimer in heel West- Vlaanderen. Trouwens onder de 15 mooiste behoren ook Lissewege en Stuivekenskerke. Op u te plezieren toon ik ze binnenkort 🙂

 9. Grappig dat De Haan in de reacties hier een aantal keer als “stad” benoemd wordt 🙂
  (ik woon namelijk in een voorstadje, tussen de metropolen Bredene en De Haan 😉 )

 10. Jaaaaa Koen, dit is voor mij een échte uitschieter wat fotogenieke plaatsen betreft! Heerlijke Belle Epoque architectuur die bijna ongerept bleef bestaan. Zo iets is bijna uniek te noemen, want de speculatie -zeker in het kustgebied- heeft lelijk huisgehouden!
  Blij dat jij er een reportage over maakt, dit is Geniéten met een gróte G!
  PS: merciekes voor je opmerking op mijn blog. Blij dat ik op het gebied een zusterziel (of liever broederziel) vond. Eerlijk gezegd vind ik in witzwart werken té makkelijk. Elke foto kan je eigenlijk redden door er de kleur uit te nemen. Mij lijkt het interessanter het iéts moeilijker te hebben.
  De uitdaging hé? *wink, big smile*

 11. Ik bedoel het niet verkeerd koen, maar ik probeer je alleen erop te wijzen dat er daar nog ander moois is te zien 😛 ! Waarschijnlijk ken je die plekken zelf ook al, dus mijn commentaar was wel een beetje overbodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: